Wat is rouw en hoe rouwen jongeren?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wat is rouwen nou precies? Rouwen is een heel breed woord, maar ook een heel breed proces. Iedereen ervaart een andere manier van rouw, want elk persoon heeft zijn eigen verdriet. 

Je kan rouw het beste omschrijven als verschillende reacties die optreden na het verlies van iemand die veel voor jou betekent. Dit kunnen lichamelijke reacties zijn zoals slaapproblemen en verminderde eetlust, maar ook emotionele reacties zoals verdriet, eenzaamheid, angst, agressie en schuldgevoelens. Er bestaat ook rouwen bij jongeren, dit zijn jongeren die een familielid zoals een ouder of tante hebben verloren. Zo maken deze jongeren verschillende fases van rouw mee. Bij deze fases komen emoties kijken die de jongeren ervaren. Deze emoties kan jij ook herkennen. Voor een uitgebreide uitleg van de verschillende emoties kun je ons gratis e-book downloaden. 

Het allerbelangrijkste is dat jij jouw manier van rouwen vindt, een manier hoe jij jouw verdriet en gevoelens kan plaatsen. Deze manier van rouwen zal niet voor iedereen hetzelfde zijn en zal niet voor iedereen werken.

Wil je meer weten over rouwen en het rouwproces bij jongeren? ! Klik op onderstaande link voor ons E-book.

 https://www.zonder-jou.nl/product/e-book-hoe-moet-ik-verder-zonder-jou/

More to explorer

Het verhaal van – Damien

Het was 4 april 2019, de laatste keer dat ik mijn vader zag. Mijn ouders zijn gescheiden dus ik zag mijn vader

Geef een reactie