Wie zijn wij?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het team van Zonder-jou bestaat uit Femke de Zeeuw (20 jaar) en Danique de Jong (19 jaar).  Wij studeren allebei aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens onze Minor Ondernemerschap hebben wij het bedrijf Zonder-jou opgericht. Door onze persoonlijke ervaring met rouw bij jongeren raakt dit onderwerp ons erg en zouden we graag jongeren willen helpen die hetzelfde hebben meegemaakt. Zo is de vader van de beste vriendin van Danique laatst overleden. “Dit heeft een heftige impact op mijn vriendengroep, en wordt de emotionele band sterker tussen ons. Maar ik vond deze periode ook moeilijk met hoe ik ermee om moest gaan. Zo wist ik niet goed hoe ik hierop moest reageren en hoe ik er het beste kon zijn voor mijn vriendin. Hierover kon ik niet veel vinden op internet, dus ben ik zelf maar met andere mensen gaan praten die hetzelfde hebben meegemaakt en als snel vond ik herkenning in sommige punten.” Zo is Femke 2 jaar geleden haar moeder plots verloren. “Het was een enorme schok, op dat moment viel ik echt in een zwart gat. Ik wist niet meer wat ik moest. Mijn moeder was een hele lieve moeder, die altijd heel goed voor iedereen zorgde en daardoor ook erg geliefd was door iedereen. In het begin zat ik echt in een overlevingsmodus. Ik deed alsof mijn leven gewoon normaal was en plande alles zo in dat ik eigenlijk de hele dag druk bezig was. Nu twee jaar later, komt bij mij het besef pas binnen. Voor mij begint het echte rouwen nu pas.” 

Links op de foto staat Danique en rechts op de foto staat Femke. Hier hadden ze zich net bij de KvK ingeschreven. 

Wij willen het onderwerp “rouwen” meer bespreekbaar maken, zodat de taboe rond rouw minder wordt. Voor rouwende jongeren is erover praten een heel belangrijk hulpmiddel, maar dat is het voor elk persoon dat in een rouwproces zit. Praat erover met elkaar en vraag door. Ook willen wij de stap voor jongeren kleiner maken om erover te gaan praten. Zo kunnen zij anoniem op ons forum hun verhaal delen. 

Wij hopen dat door middel van ons online platform de jongeren met elkaar in contact zullen gaan komen, waardoor zij herkenning kunnen creëren voor zichzelf. Daarnaast hopen wij dat de jongeren en hun omgeving meer en dieper over het onderwerp “rouw” gaan praten. 

Zorg goed voor elkaar en neem gerust een kijkje op onze website!

Liefs,

Danique en Femke 

More to explorer

Het verhaal van – Damien

Het was 4 april 2019, de laatste keer dat ik mijn vader zag. Mijn ouders zijn gescheiden dus ik zag mijn vader

Dit bericht heeft 1 commentaar

  1. Marijke Ohlrichs

    Ontzettend gaaf dat je zo’n mooi project bent gestart. Helpend voor jou en voor vele anderen!

Geef een reactie